RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Første gass til Statoil-terminal

Sist oppdatert:
Bergesen sto for den første leveransen av flytende naturgass (LNG) ved den nyåpnede importterminalen Cove Point rett før helgen. Statoil eier deler av kapasiteten ved terminalen som har vært stengt i 23 år
Den første LNG-lasten kom innpå Bergesen-skipet Berge Boston 21. august, kun tre dager etter at de amerikanske føderale myndighetene ga klarsignal for gjenåpning av terminalen. Den har vært stengt i 23 år.

Det var BP som ifølge nyhetsbyrået Platts, sto for den første lasten, som kommer fra energikonsernets produksjon ved det karibiske øyriket Trinidad og Tobago.

Cove Point ligger i den amerikanske delstaten Maryland, og i tillegg til BP så er det Shell og Statoil som har kjøpt rettigheter til å importere LNG gjennom terminalen, som er en av kun fire importterminaler i USA. Det er det amerikanske energikonsernet Dominion som eier selve terminalen.

Talsmann Bob Fulton i Dominion sier til Platts at de forventer en last hver 10 dag fremover, i hovedsak fra Trinidad og Tobago, men og fra Nigeria og Algerie. Statoil er ventet å i første omgang bruke sin kapasitet ved kjøp av gass fra andre, før produksjonen fra Snøhvit kommer i gang.

Cove Point er USAs største importterminal med en kapasitet på å sende 1 milliard kubikkfot gass pr. dag inn i røredningsnettet. I tillegg kan terminalen lagre inntil 5 milliarder kubikkfot, før en fjerde tank på 2,5 milliarder er klar i 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere