RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Første MMS-mobilvirus funnet

Sist oppdatert:
F-Secures antivirus-laboratorie har i dag funnet et mobilvirus som kan se ut til å være det første mobilviruset som spres via MMS-meldinger
MMS, Multimedia Messaging Service, er multimediameldinger som inneholder et bilde, lyd eller video. MMS-meldinger sendes fra en mobiltelefon til en annen eller via e-post.

Inntil nå har mobilvirus kun blitt spredd gjennom Bluetooth, slik at de kun infiserte mobiltelefoner som var i nærheten. Et MMS-virus har potensiale til å spres globalt i løpet av minutter, slik som epost-ormer gjør.

F-Secure er i ferd med å analysere CommWarrior, som opererer på Series 60-plattformen. CommWarrior forsøker å spre seg selv gjennom både MMS-meldinger og Bluetooth. Så langt har F-Secure sett to varianter av viruset, som fortsatt er under analyse i laboratoriet. Viruset ser ut til å være russisk, siden det inneholder teksten: "OTMOP03KAM HET!" som grovt kan oversettes til: 'No to braindeads!'.

Dette opplyser F-Secure i en melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere