RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Første nett-emisjon i havn

Sist oppdatert:
Den første nett-baserte emisjonen fikk inn 20 millioner kroner og var 10 prosent overtegnet.
I en pressemelding fra Netfonds opplyses det at den første offentlige emisjonen som ble gjennomført helt elektronisk via en egen elektronisk tegningsklient er nå avsluttet.

Konseptet med egen elektronisk tegningsklient er utviklet av Netfonds Bank. Det var en emisjon i SPoN Fish som ble avsluttet 9. februar, og emisjonene ble overtegnet med rundt 10 prosent. Emisjonsprovenyet ble på 20 millioner kroner som var satt som maksimumsbeløp.

Dette var den første offentlige emisjonen som ble gjennomført helt elektronisk via en egen elektronisk tegningsklient utviklet av Netfonds Bank.

Selskapet har gitt forhåndstegnerne prioritet i tildelingen, slik at øvrige tegnere får tildelt rundt 60 prosent av sin tegning. Tildeling på den enkelte tegner vil bli gjennomført av Netfonds Bank ASA i løpet av fredag 10. februar.

- Annenhåndsomsetning av aksjene vil om kort tid kunne skje på hjemmesidene til Netfonds Bank basert på at kjøpere og selgere melder sin interesse i en særskilt ordrebok. Netfonds Bank vil forestå oppgjør og registrering av gjennomførte handler, skriver Netfonds i en pressemelding.

Suksess på første forsøk

- Fungerte veldig bra, sier Ståle Solem i Netfonds Bank til iMarkedet.no

Netfonds kontaktet kundene sine via epost og reklamerte også via nettmedier som iMarkedet.no.

- Vi fikk veldig god respons og det er ikke umulig at vi vil prøve ut konseptet på flere prosjekter. Det avhenger av om vi finner prosjektene som vi mener passer, fortsetter Solem.

Solem fremhever at dette er et godt alternativ for de som ikke vil bruke så mye midler på å hente inn penger i markedet. Elektroniske emisjoner kan på sikt bli et ekstra tilbud til også større emisjoner og ligger kostnadsmessig langt unna de mer tradisjonelle emisjonene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere