RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Første nettredaktør-kull på Westerdals klare

Sist oppdatert:
Denne uken var det avslutning og kursbevis-overrekkelse for det første kullet elever ved Nettredaktør-skolen på Westerdals School of Communication.

Kurset, som er landets første i sitt slag, har gått over ett semester på kveldstid og har dekket emner fra skriving for web til brukertesting og konseptutvikling for interaktive kanaler.

- Bakgrunnen for å sette opp et kurs som dette, er jo nettopp at vi nettredaktører trenger å kunne en mengde ting som det ikke finnes formelle utdanningsløp for, sier Nina Furu, som leder Nettredaktørskolen, i en pressemelding.

Alle ti elevene i landets første nettredaktør-kull er til daglig ansatt som informasjonskonsulenter, webmastre eller nettjournalister. Felles er at de har ansvar for innholdsmessig oppdatering og vedlikehold av inter- eller intranett-tjenester, og følgelig trenger å kunne en del både om web som medium og om tilrettelegging av innhold for elektronisk publisering.

- I de skriftlige evalueringene oppgir samtlige elever at de har svært god praktisk nytte av kurset i forhold til egen jobb, sier Furu. – Dette beviser jo nettopp at behovet for kursopplegg, og etterhvert formelle utdanningsløp som dette er i høyeste grad til stede.

Westerdals School of Communication kommer også til våren å avholde grunnkurs på Nettredaktørskolen. I tillegg blir det fordypningsemner innen webdesign og brukertesting, og fra høsten 2004 kommer også et videregående nettredaktør-kurs.

- Vi utvider Nettredaktørskolen løpende, sier Nina Furu. – Behovene for kursing og faglige fora innen dette området blir bare større etterhvert.

Også Den Norske Dataforening (DND) har etablert en faggruppe for Web-kommunikasjon, som har planer om en landsdekkende web-informatørkonferanse i 2004. Samtidig er en fagportal for nettredaktører under arbeid og vil ventelig bli lansert ved årsskiftet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere