RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Første Pegida-marsj i Stavanger

- Vi tar en pause fra marsjen i Oslo førstkommende mandag og har i stedet en marsj i Stavanger, sier Pegida-leder Max Hermansen. Her fra organisasjonens demonstrasjon mandag 19. januar.
- Vi tar en pause fra marsjen i Oslo førstkommende mandag og har i stedet en marsj i Stavanger, sier Pegida-leder Max Hermansen. Her fra organisasjonens demonstrasjon mandag 19. januar. Foto: Fredrik Varfjell (NTB Scanpix)
Den islamkritiske gruppen Pegida holder mandag kveld sin første marsj i Stavanger.

Den antiislamistiske bevegelsen var for sene til å søke tillatelse fra politiet til å demonstrere i Oslo, og holder dermed marsj i på Torvet i Stavanger i stedet.

Merete Hodne, som tidligere har vært leder av den norske avdelingen for Stopp islamiseringen av Europa, er blant dem som skal holde appell, skriver Stavanger Aftenblad.

- Vi ser jo det som skjedde i Danmark lørdag kveld, og det skjedde jo i Frankrike og Belgia. Islam jobber for å få verdensherredømme, hevder Hodne, som mener islams utbredelse i Europa må begrenses.

Pegida-leder Max Hermansen skal også holde i appell i Stavanger.

Nye SOS Rasisme og Motmakt vil dessuten holde demonstrasjoner mot Pegida, som de mener er en rasistisk bevegelse.

- Pegida og antiislamister bruker slike enkelthendelser som i København i helgen til propaganda. Så forfekter de at dette er noe alle muslimer er for. Det er de selvsagt ikke, sier Leif Stian Leffi Svendsen i Motmakt til avisen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere