RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Første Røde Khmer-rettssak i gang

Phnom Penh (NTB-AFP-Reuters): Rettsoppgjøret etter Røde Khmers blodige styre i Kambodsja startet tirsdag med saken mot Kaing Guek Eav.

Kaing Guek Eav, bedre kjent som Duch, var kommandant for S-21-fengselet i hovedstaden Phnom Penh under Røde Khmer-regimet på slutten av 1970-tallet

Det første rettsmøtet tirsdag var preget av formelle prosedyrer. Det er først i mars at ofrene for Røde Khmer-regimet skal i vitneboksen.

Duch er den første av fem tidligere Røde Khmer-ledere som skal stilles for FNs spesialdomstol for Kambodsja. I motsetning til de fire andre har han allerede erkjent seg skyldig etter tiltalen som går ut på folkemord, krigsforbrytelser, drap og forbrytelser mot menneskeheten.

- Han sier til ofrene: Jeg ber om deres tilgivelse, sa den franske forsvareren François Roux til Reuters etter å ha møtt Duch i to timer før rettsmøtet.

Enkelte av de få som overlevde oppholdet i S-21-fengselet var også til stede i rettssalen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere