RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Første rettssak om sexkjøp

Foto: Bjørnflaten, Thomas (SCANPIX)
Sist oppdatert:
En 70-åring som ble bøtelagt for forsøk på kjøp av sex i Bergen før jul, nekter å godta boten. Nå kan han bli først ut i retten.

- Jeg var ikke ute etter sex. Ikke hadde jeg hatt penger til det, og dessuten var jeg på vei hjem, sier pensjonisten til Bergens Tidende .

Nå kan han bli den første personen som blir tiltalt for kjøp av sex etter at den nye loven mot sexkjøp tråtte i kraft 1. januar 2009.

13.000 i bot
Politiet mener mannen forsøkte å kjøpe sex fra en prostituert på en adresse i Strømgaten i Bergen natt til 13. desember i fjor, men at det ikke ble noe av på grunn av uenighet om prisen. Ifølge politiet ble mannen og kvinnen fulgt av sivile spanere fra Strandgaten til Strømgaten. Der ventet spanerne til mannen kom ut og ga ham deretter et forelegg på 13.000 kroner.

- Det godtar jeg bestemt ikke, og det har jeg gitt beskjed om til politiet. Har de ikke viktigere ting å drive med enn å jakte på mulige horekunder? spør han.

Rettssaken er planlagt før sommeren, og vil trolig bli den første i sitt slag i landet. I flere lignende saker har de tiltalte vedtatt forelegget i siste liten, og dermed sluppet unna en offentlig rettssak.

Kjøpte ikke
Det blir ikke aktuelt i denne saken.

- At de nå går til retten, forandrer ikke noe for meg. Statskassen får ingenting av meg i denne saken, sier pensjonisten.

- De mener og tror at jeg er en horekunde, men hvordan skal de bevise det? Jeg mener å huske at jeg snakket med en prostituert kvinne denne kvelden, men det var bare prat og tull og tøys. Og bestemt ikke forhandlinger om pris.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere