RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Første skritt for amerikansk boreoppmykning

Sist oppdatert:
Ressurskomiteen i Representantenes Hus vedtok med klart flertall forslaget som vil åpne store deler av USAs kontinentalsokkel for olje- og gassboring.
Som forventet etter at et kompromissforslag ble fremforhandlet i helgen, så vedtok et klart flertall i Ressurskomiteen i Reperesentantenes Hus i går kveld den nye lovteksten som kan bety at det 25 år gamle moratoriet som hindrer leteboring på øst og vestkysten av USA samt i den østlige delen av Mexicgolfen blir opphevet.

Les mer om forslaget her: Mot kompromiss for å åpne amerikansk sokkel

Lovforslaget ble vedtatt med 29 mot 9 stemmer og er dermed på vei til full behandling i Huset. Det er også her ventet at lovforslaget passerer, mens kampen i senatet ifølge amerikanske medier kan bli tøffere.

At en oppmykning av boremoratoriet kommer på plass er blant annet av stor viktighet for det norske seismikkselskapet Global Geo-services, som har satset på skytingen av en større seismikkstudie i den østlige delen av Mexicogolfen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere