RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Første statsråd kan ha fått svineinfluensa

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) er trolig den første norske statsråden som er smittet av svineinfluensa.

Riis-Johansen glimret med sitt fravær da regjeringen møttes til budsjettkonferanse mandag.

Har du tips om saken? Send SMS eller MMS til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

Til VG sier statsråden at han lå våken natt til mandag med influensasymptomer. Og fordi det er så mye oppmerksomhet om ikke å smitte andre med svineinfluensa, så valgte han å holde seg hjemme.

En legesjekk tirsdag vil trolig gi svaret på om det er svineinfluensa Riis-Johansen er rammet av.

- Jeg håper det ikke er dette, men min statssekretær Sigrid Hjørnegård har hatt sykdommen og er fortsatt ikke bra. Det er forbasket å få dette midt i valgkampen. Jeg krysser fingrene for at jeg ikke har smittet noen andre, sier han.

Ingen skjerpelser
Kommunikasjonsrådgiver Jon Evang i Olje- og Energidepartementet bekrefter overfor Nettavisen at statsråden var hos legen mandag - og avventer prøvesvar tirsdag.

Kommunikasjonssjef Trude Måseide ved Statsministerens kontor (SMK) sier til Nettavisen at Jens Stoltenberg og regjeringen forøvrig beskytter seg slik:

- Vi har hele tiden vært opptatt av å følge helsemyndighetenes råd om hvordan man skal oppføre seg for å redusere smitten faren for smitte. Dette fortsetter vi selvsagt med, sier Måseide til Nettavisen tirsdag morgen.

Les mer om myndighetenes råd her (ekstern lenke)

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere