RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Første toppmøtet mellom Frp og LO

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
En liten historisk milepæl. For første gang har motstanderne LO og Frp toppmøte.

Torsdag formiddag møter Frp-leder Siv Jensen LO-leder Roar Flåthen sammen med en delegasjon bestående av generalsekretær Geir A. Mo, 1. nestleder Per Sandberg, finanspolitisk talsmann Ulf Leirstein og kommunalpolitisk talsmann Gjermund Hagesæter.

Frp opplyser at dette er det første offisielle kontaktmøtet mellom Siv Jensen og Roar Flåthen noensinne. Per Sandberg har tidligere hatt møter med Fellesforbundet, Frp har hatt mange møter med resten av LO på ulike plan, Gerd Liv Valla var også gjest under Frps landsmøte i 2002, og Jensen og Flåthen har møtt hverandre en rekke ganger til debatt.

Dette er likevel første gang Siv Jensen og Roar Flåthen har et formelt kontaktmøte på dette nivået.

– Det kan være interessant hvis det er første gang de møtes på denne måten, men jeg tror ikke det på kort sikt kommer til å endre det politiske landskapet, sier politisk ekspert Hans Olav Lahlum til Nettavisen.

LO-leder Roar Flåthen presiserer overfor Nettavisen at dette ikke representerer noen ny linje for LO. Han poengterer at LO møter alle partier for å påvirke politikken, men innrømmer at dette er det første møtet med Frp i «den formen som nå er valgt».

– Det er ikke unaturlig at vi har flere møter med partier som er mer enig enn uenig med oss, men for oss er det viktig å diskutere med alle for å påvirke politikken og oppnå resultater. Møtet i morgen har utgangspunkt i et ønske fra Frp, og vi har derfor invitert partiet til Folkets Hus for å diskutere saker som er viktige for begge parter. For oss er det altså ikke noe ny linje i forhold til kontakt med politiske partier eller Frp. Vi har hele tiden sagt at det er opp til hver enkelt hva man vil stemme, men vi har pekt på hva ulike partier mener og hva som kan være konsekvensen av det. Politikken som føres er avgjørende for LO, sier Flåthen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere