RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TRULS BREKKE (AFP)

Førstemann dømt for sexkjøp

Sist oppdatert:
Dømt for forsøk på kjøp av sex i Bergen.

Mannen er i 70-årene, og er den første i Norge som får en slik dom. Han ble bøtelagt for forsøk på kjøp av sex i Bergen like før jul i fjor, men han nektet å godta boten på 13.000 kroner.

Dermed ble det rettssak og dommen den første i landet etter at kjøp av sex ble forbudt i Norge 1. januar i fjor. Det skriver BT.

Pensjonisten ble også dømt til å betale saksomkostninger. På grunn av hans økonomi ble beløpet begrenset til 1500 kroner. Mannen har ikke vedtatt dommen, som kan ankes innen 18. juni.

Politiet mener mannen forsøkte å kjøpe sex fra en prostituert på en adresse i Strømgaten i Bergen natt til 13. desember i fjor, men at det ikke ble noe av på grunn av uenighet om prisen.

Ifølge politiet ble mannen og kvinnen fulgt av sivile spanere fra Strandgaten til Strømgaten. Der ventet spanerne til mannen kom ut og ga ham deretter et forelegg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere