RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Førsund ferdig i Vålerenga

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Som spilleren og hans agent har uttalt til media, har midtstopperen Arnar Førsund (21) takket nei til Vålerengas forslag om forlengelse av kontrakten, og er dermed ikke med i fremtidsplanene til klubben.

Førsunds opprinnelige kontrakt med klubben gikk ut 1.desember i år, og det har vært samtaler om å forlenge denne kontrakten. Spillende manager Martin Andresen ønsket å ha med Førsund videre, men Førsunds lønnskrav satt en stopper for videre samtaler.

TØFT: Arnar Førsund startet en kamp for VIF i høst, mot Brann hvor han her får tøff behandling i en duell. (Foto: Digitalsport)
TØFT: Arnar Førsund startet en kamp for VIF i høst, mot Brann hvor han her får tøff behandling i en duell. (Foto: Digitalsport)

- Vi har gitt et tilbud vi mener er meget godt for en spiller som kun har startet en A-lagskamp for Vålerenga denne sesongen, og som fortsatt er i utvikling. Potensialet til Arnar er det ingenting å si på, men vi kan ikke gi skyhøye lønninger til spillere som enda ikke har prestert på det høyeste nivået for oss, forklarer sportsdirektør Jan-Erik Aalbu til vif.no.

- Det er viktig at tilbudene vi gir også kan stå i stil med lønnspolitikken i klubben, og til Arnar ga vi et tilbud om fastlønn med bonus samt en progresjon i lønnen i kontraktsperioden.

U21: Førsund har vært mer eller mindre fast for Norges U21-landslag den siste tiden. (Foto: Digitalsport)
U21: Førsund har vært mer eller mindre fast for Norges U21-landslag den siste tiden. (Foto: Digitalsport)

Håpløse uttalelser
Det var i forrige uke at Førsund og hans agent uttalte seg til fxt.no om forhandlingene som strandet, hvor agent Paul Hodgetts uttalte følgende om tilbudet Førsund skulle ha fått fra VIF: - ”Arnar har fått et tilbud som juniorspillere får - som vel ikke er mer enn en femtedel av hva en normale førstelagsspillere får. De har behandlet Arnar ganske dårlig selv om han har spilt bra i de fleste kampene han har spilt for dem”.

Aalbu benekter på det sterkeste at Førsund skal ha fått et såkalt juniortilbud fra Vålerenga.

- For det første liker vi ikke at spillerne våre prøver å ta forhandlinger via media, men så lenge Arnar er fri til å forhandle med hvem han vil er det lite vi kan gjøre. Tilbudet Vålerenga ga til Arnar kan overhodet ikke sammenlignes med såkalte juniorlønninger og jeg ser på uttalelsene fra agenten som oppsiktsvekkende og håpløse, avslutter Aalbu.

Åtte VIF-kamper
Førsund fikk totalt åtte obligatoriske kamper for Vålerenga, etter overgangen fra Ørn-Horten foran 2004-sesongen. I syv av disse kampene kom han på banen som innbytter. Sin debut for klubben fikk han mot Molde i Tippeligaen 19.september 2004, da han erstattet Kjetil Wæhler etter 86 minutter, i en kamp VIF vant 4-1. I 2005-sesongen erstattet han Morten Berre etter 85.minutter i Royal League-kampen mot Esbjerg, en kamp VIF vant 1-0. I tillegg fikk han to innhopp i cupen. I 2.runde mot Sarpsborg, en kamp VIF vant 4-0, erstattet han Tom Henning Hovi etter 64.minutter og mot Oslo Øst i den 3.runden erstattet han Ragnar Klavan etter 57 minutter, i en kamp VIF vant 7-0. Konkurransen på midtstopperplass var stor i Vålerenga, og Førsund ble høsten 2005 utleid til Sandefjord. Han spilte fast for Sandefjord og var med å spille laget fra hvalfangerbyen opp i Tippeligaen. Utleieavtalen med Sandefjord ble forlenget til å vare ut 2006-sesongen, hvor Førsund var fast på laget frem til Birger Madsen ble hentet fra Skeid i sommerpausen.

I vinter ble Førsund byttet inn som høyrekant for Alexander Mathisen etter 20 minutter i Royal Leagues kvartfinale mot Helsingborg, en kamp VIF tapte 1-2. Deretter ventet et kort utleie til Kongsvinger i Adeccoligaen. Etter tilbakekomsten fra Kongsvinger, startet Førsund sin første og eneste obligatoriske kamp for VIF, da han spilte 82 minutter som høyrekant i 2-0 seieren mot Brann på Ullevaal Stadion. I runden etter ble han byttet inn etter pause i bortekampen mot Strømsgodset, som VIF vant 2-1, i tillegg til at han kom inn etter 64 minutter i 1-3 tapet mot Lyn i sesongens tredje siste kamp.

Kamper for Vålerenga:
Tippeliga: 4 kamper – 0 mål
NM: 2 kamper – 0 mål
Royal League: 2 kamper – 0 mål
Totalt 8 kamper – 0 mål

2004
Tippeliga: 1 kamp – 0 mål
Totalt : 1 kamp – 0 mål

2005 (Utleid til Sandefjord Fotball i høstsesongen)
NM: 2 kamper – 0 mål
Royal League: 1 kamp – 0 mål
Totalt: 3 kamper – 0 mål

2006 (Utleid til Sandefjord Fotball hele sesongen)

2007 (Utleid til Kongsvinger deler av vårsesongen)
Tippeliga: 3 kamper - 0 mål
Royal League: 1 kamp - 0 mål
Totalt: 4 kamper - 0 mål

Statistikken er utarbeidet av vif.no og Jarle Teigøy

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere