Gå til sidens hovedinnhold

Fryd og sjokk for de små

Til stor jubel gikk tidenes første juletrefest på Røa av stabelen onsdag. Og det blir ikke den siste.

– Vi var rundt 100 personer med stort og smått. Barna så ut til å kose seg.


Juletrefestgeneral i Røa Vel, Jarle Aabø er ikke i tvil. En ny tradisjon er født.

Barnas musikkhelter

Fra fat og scene fikk barna servert sine favoritter: Pølser, brus og is, og musikkduoen Molly og partner. Duoen, bestående av Marianne Krogness og Marianne Gregersen Herlofsen, har gitt ut en CD med barnesanger, og har denne julen vært å høre på Radio Super.

– Det er viktig at barn blir utsatt - hvis man kan si det - for kvalitet, sier Aabø, og legger til at det er et viktig kriterium i videre utvikling av festtradisjonen.

Ropte og ropte

Gang rundt juletreet satte julestemningen, til toner fra Røa kirkes organist på piano. Kveldens høydepunkt kom likevel helt til slutt.

– Barna sto i vinduet og ropte og ropte, og til slutt kom julenissen gående over Røa torg. Det var en stemning av fryd og sjokk, smiler Aabø.

LES OGSÅ; Avlutter julen med barna

Større neste år

Årets deltakermengde på 40 barn er bare litt over halvparten av hva storsalen i Samfunnshus Vest kan huse. Neste år lover festgeneralen at enda flere skal kunne komme på fest.

– Mange ville ha kommet om det ikke var så tidlig på dagen. Derfor legger vi det senere neste år, så enda flere kan ta turen, sier han.

LES OGSÅ: Juletrefest med tradisjoner

Viktig tradisjon

Juletrefester har vært arrangert i Norge siden midten av 1800-tallet. Tradisjonen har iomidlertid falmet noe de siste årene. Dette vil Røa Vel gjøre noe med.

– En av de voksne gjestene hadde fortalt et barn at han skulle på juletrefest, og barnet hadde svart «Hva er det?» Vi i Røa Vel ser på dette som en viktig tradisjon som vi må ta vare på, sier Aabø.

Reklame

Stort salg på alt til løpeturen