Vinteren er ikke over, i hvert fall ikke i Jondal og for sommerskisenteret på Folgefonna.

Med åtte meter snø kan det se ut til å bli en lang og god sommersesong for deg som er glad i skikjøring, melder Hardanger Folkeblad.

- Heldig med været

De siste ukene har driftsleder Tom Erik Finnerud, sammen med gode hjelpere jobbet med å grave fram og gjøre klart for en ny sommersesong på Folgefonn sommerskisenter.

- Vi har vært forholdsvis heldig med været og arbeidet med å gjøre klart har gått greit, sier driftsleder Tom Erik Finnerud til Folgefonn sommarskisenter sine hjemmesider.

Anlegget ble åpnet nå i helgen. I neste uke vil skisenteret holde stengt, men åpner igjen 12. mai.

Se video fra Fonna 2. mai. Videoen er produsert av Øyvind Sollesnes i Reflector Produksjoner:

HTML EMBED

Pent østafjells

Søndag er det penest vær østafjells, melder StormGeo.

Da trekker lavtrykket nordvestover mot Lofoten og Norskehavet. Dette gir etter hvert nedbør de fleste steder i Nord-Norge.

I Midt- og Sør-Norge ventes fortsatt spredte byger i vestlige områder, men Østafjells opphold og en del sol. En fortsatt kjølig værtype gjør at vårvarmen lar vente på seg.

Til uken meldes det om litt stigende temperaturer. Mange forventer kanskje høyere temperaturer i mai. Men meteorologen mener vi bare må finne oss i at bikiniværet lar vente på seg.

- Det er ikke unormalt at det er litt kjølig i mai. Havet er jo fortsatt kaldt, og nå har vi fått mye kald luft inn fra nordlige områder, sier Mariann Foss, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt i Oslo, til Namdalsavisa.

Hun presiserer at temperaturene på våren kan svinge veldig. Det kan variere helt fra 20 varmegrader og til temperaturer rundt 0 grader.

- Lenger fram i tid ventes et lavtrykk fra De britiske øyer. Så det er grunn til å tro at været vil fortsette å være skiftende, sier Foss.