RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færøying overtar rektorstolen etter nordmann

Sist oppdatert:
Når nordmannen Stein-Ove Grønsund går av som rektor ved Nordisk Journalistcentrum i Århus, blir han erstattet av en 46-åring fra Færøyene. Birgir Kruse gleder seg.

Det var 14 søkere til stillingen som ny rektor ved den nordiske etterutdanningen i Århus. Birger Kruse bekrefter at han er søker og at han er informert om at et enstemmig styre har innstilt ham som førstemann til stillingen, skriver Journalisten.

Kruse gleder seg til å få jobben, og vil være klar til å ta over i Århus etter jul, hvis alt går etter planen. I dag er han informasjonssjef ved Nordens Hus i Torshavn på Færøyene.

Kruse har jobbet med radio i 25 år, men har også vært kulturredaktør i den færøyske avisen Sosialurin. I 1998 fikk han den nordiske journalistprisen Nordbok for en serie radioprogrammer, der han presenterte nordisk litteratur. Han er utdannet lærer, men har senere tatt Pedagogisk diplomstudium i kommunikasjon i København.

Den endelige ansettelsen skjer senest 4. desember i Nordisk Ministerråd, men Kruse er enstemmig innstilt av NJCs styre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere