RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykt for dollarfall etter jobb-tall

Sist oppdatert:
Dollaren falt for fjerde uken på rad mot euroen grunnet usikkerhet om jobb-tall i USA. Markedet er mer pessimistisk enn ekspertene
I dag kommer de meget viktige makrotallene som forteller om hvor mange jobb-veksten i USA.

Det er ventet at det ble skapt 175.000 flere jobber i oktober, ifølge en rundspørring blant 78 økonomer foretatt av Bloomberg.

Da tallene for september kom 8. oktober satte det i gang det største fallet i dollaren mot japanske yen på ett år, og det største fallet mot euroen på to uker. Tallene kom inn dårligere enn ventet.

Også denne gangen venter markedet at ekspertene er for optimistiske i sine anslag, og sendte allerede i natt ned dollaren.

- En rapport som kommer inn som ventet eller verre vil føre til at dollaren fortsetter å falle, sier Thomas O'Malley som leder Barclays Global Investors til Bloomberg. De har mer enn 1 billion dollar under forvaltning.

Også DnB NOR Markets analytiker John Tørklep er pessimistisk til dagens jobbtall, og uttalte til iMarkedet torsdag at de forventer at tallene blir dårligere enn det konsensus viser.

Dollaren er ned 0,7 prosent for uken mot euro. Mot norske kroner er dollaren ned 0,43 prosent så langt denne uken og handles ved syv tiden norsk tid til kurs 6,3454.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere