RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Skandiabanken nettbank
Skandiabanken nettbank Foto: Skandiabanken

Frykt for norsk versjon av nettbank-virus

Sist oppdatert:
Trojaneren kommer til Norge i løpet av kort tid, tror sikkerhetseksperter.

Det er den siste versjonen av den såkalte banktrojaneren Zeus som har fått navnet Gameover. Dataviruset som blant annet stjeler brukernavn og passord, angriper amerikanske nettbankkunder.

- Når det nå er kommet en aggressiv versjon av Zeus i USA, er det naturlig å forvente en europeisk og også en norsk versjon etter hvert, sier Christian Meyer, seniorrådgiver i Norsk senter for informasjonssikring til Dagbladet.

Viruset er programmert til å stjele brukernavn og passord og å lure innloggingssystemene som benyttes av finansielle institusjoner. Dermed kan det endre transaksjoner i nettbankene uten at man legger merke til det, advarer det amerikanske føderale politiet FBI.

- Det har vært stille siden det store angrepet i februar i fjor. Basert på det FBI sier, kan vi kanskje få en ny bølge nå. Det er et rustningskappløp hele tida mellom oss og hackerne, sier Knut Kvalheim i Bankenes Standardiseringskontor.

Informatikkprofessor Audun Jøsang ved Universitetet i Oslo, er usikker på hvordan Gameover angriper, men understreker at bankene har forskjellige transaksjonsprosedyrer og at automatiserte angrep derfor må skreddersys for hver bank. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere