RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykt for rekordlave boligtall

Økonomer gruer seg til nye tall om boligmarkedet.

Mandag ettermiddag kommer statistikk som forteller om salget av eksisterende boliger i USA, og forventningene står ikke akkurat i taket.

NA24 – din næringslivsavis

Tallene, som publiserer av den amerikanske eiendomsmeglerforeningen, er forventet å vise at salget av eksisterende boliger falt med 1,8 prosent i januar fra måneden før. Sesongjustert er man da altså nede i en rate på 4,8 millioner salg. Dette er det laveste siden statistikken startet i 1999. Det melder Bloomberg News.

NA24s børskommentator Magnus Klever snakket om boligtallene på TV 2 Nyhetskanalen mandag morgen. Se innslaget her (saken fortsetter under):

218824

Depressive priser
Flere og flere tvangssalg av boliger der eierne ikke klarer å betjene gjelden, drar ned prisene. Samtidig sitter boligkjøpere på gjerdet med forventning om at prisene skal falle videre. Dette bidrar til at det amerikanske boligmarkedet går inn i sitt tredje år med depressive priser, skriver Bloomberg News.

Og siden amerikanerne, i likhet med nordmenn, har formuen sin i bolig er dette også med på å bremse forbruket og dermed trekke ned hele den amerikanske økonomien

Svart år i fjor
I fjor falt salget av enkeltfamilie-boliger med 13 prosent, det meste siden 1982, viste statistikk som kom fra eiendomsmeglerforbundet i januar. Dermed var 2007 et svart år for det amerikanske boligmarkedet, som i noen områder er betegnet som rene krisen.

Fasiten på hvordan det gikk i januar kommer etter planen klokken 16.00 norsk tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere