Frykt for stortingsexit for grønne partier

Oslo (NTB): Alle løsninger må vurderes for å forhindre at grønne partier ikke blir representert på Stortinget i framtiden, mener Naturvernforbundet.

Naturvernforbundets leder Lars Haltbrekken konstaterer at miljøpartiene på Stortinget har gått fra 57 til 37 mandater på Stortinget siden 2001. Nå frykter han at de grønne partiene konkurrerer hverandre i senk, skriver Klassekampen.

- Et framtidig stortingsvalg der ingen miljøpartier er over 3,9 prosent, er det verst tenkelige, sier han.

I etterkant av SVs begredelige valgresultat på 4,1 prosent tok flere SV-ere til orde for å slå sammen partiet med Rødt og Miljøpartiet De Grønne, en tanke Haltbrekken forstår.

- En intern kannibalisme som kan resultere i færre mandater, er definitivt en reell utfordring, mener han, men understreker samtidig at Naturvernforbundet ikke har noen mening om en eventuell sammenslåing.

Han er imidlertid åpen for alle initiativer som kan sørge for en samlet miljøallianse på Stortinget. Selv om SV, Rødt og MDG fikk 225.000 stemmer ved stortingsvalget til sammen, endte de tre partiene bare opp med sju mandater til SV og ett til den grønne nykommeren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.