RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fryktelig frydefullt

Sist oppdatert:
Actioneventyret «Mini Ninjas» kan bli en av høstens store overraskelser.

(Spillmagasinet): Utviklerne hos danske IO Interactive er mest kjent for å være glade i blod, gørr og banneord. Blant annet står de bak leiemorderspillene i «Hitman»-serien og den brutale middelmådigheten «Kane & Lynch».

En ny retning
«Mini Ninjas», som slippes til PC, PS3, Xbox 360, Wii og DS 11. september, er disse spillenes rake motsetning og viser at IO er villige til å prøve noe nytt.

Her får vi servert en lekker tegnet grafikk, fargerike omgivelser, sjarmerende, godt animerte og søte figurer, en skikkelig trivelig stemning og mye moro.

Spillet handler om Hiro, som sammen med flere spillbare kompiser skal redde spillverdenen fra en ond samurai.

Historien er ikke særlig original, men takket være godt skrevet dialog og flinke skuespillere beholdt vi interessen hele veien gjennom en tidlig utgave.

Masse innhold
Heldigvis holder selve spillet også mål, i hvert fall det vi har sett. Utviklerne har blant annet latt seg inspirere av «Zelda» og byr på solide doser utforskning, kamp og oppgaveløsing.

Omgivelsene vi utforsket var alle en fryd å ha med å gjøre, og fulle av hemmeligheter og diverse aktiviteter (blant annet fisking).

En jevn strøm av nye ferdigheter og lignende gjorde så det ofte var noe nytt å finne på eller sted å reise. Kameraet og ikke minst den gode, stramme kontrollen gjorde så det å styre figurene rundt gikk som ei kule.

Glimrende kontroll
Kontrollen bidrar også til at de mange kampene er så artige som de er, angrepene sitter som de skal nesten fra første sekund.

Ingen av figurene er Kratos hva gjelder angrepsmuligheter og diverse teknikker, men både figurene dine og fiendene er tålelig varierte og utfordrende.

Blant annet er Hiro svak men kjapp, mens den første kompisen du møter er helt motsatt.

Ofte lønner det seg å snike seg opp til fiendene og overraske dem, og i motsetning til i mange andre spill er snikingen både godt implementert og artig.

Når du er skjult blir figuren din gjennomsiktig, så det er aldri tvil om du er synlig eller ei.

Gode oppgaver
Oppgavene vi løste var ikke spesielt vanskelige, men de var godt laget og ofte kreative. Blant annet måtte vi bruke magi, forvandle oss til dyr og drive med bokstavelig talt spenstig miljønavigering.

Alt i alt lover «Mini Ninjas» veldig godt – hvis hele spillet holder samme kvalitet som det vi spilte gjennom, sitter IO med ett av høstens sterkeste kort.

Prøveversjonen hinter om et pent, underholdende, omfattende og kreativt spill som passer for alle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere