Gå til sidens hovedinnhold

- Fryktelig glatt på E6

Lange køer og såpeglatt på Østlandet

Onsdag ettermiddag meldes det om såpeglatter veier på Østlandet. E6 fra Oslo og nordover gjennom Romerike er dagens problemvei, melder Romerikes Blad.

- Det er fryktelig glatt på E6. Særlig ved avkjøringa til Frogner i Sørum. Der har to biler sklidd av veien, sier operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt til rb.no.

Operasjonslederen rister på hodet og formaner bilistene om å ta det ro på glatta – som alltid.

Klarte ikke stoppe
Klokka 12.51 skjedde den første ulykken på Frogner. Føreren som styrte bilen i grøfta forklarte at han ikke hadde andre muligheter.

- Det var enten grøfta eller bilen foran, har han forklart, sier operasjonsleder Jahr.

En drøy time senere, bare 200 meter lenger nord havnet nok en bil i grøfta. Det er uklart for politiet akkurat hva som har skjedd, men antakelig har det blitt for glatt her også.

Ville fjerne brøytebilene
Politiet fikk i formiddag det de kaller en litt spesiell henvendelse. En kvinne på vei nordover til Gardermoen på E6 ringte politiet og hadde et annerledes ønske.

- Hun lå bak tre brøytebiler og mente vi måtte rykke ut for å få dem fjernet. Det vitner om noe mangel på kunnskap om vinterveier og måking. Man må forstå at brøytebilene må få gå i fred for å rydde veien, mener operasjonsleder Bjørn Jahr.

Les flere saker fra Romerikes Blad.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken