*Nettavisen* Nyheter.

Frykten setter rødfarge på europeiske børser

Oslo (NTB): Negative tall farget fredag alle europeiske børsindekser røde. I Oslo sluttet hovedindeksen med en nedgang på 1,74 prosent til 377,66 poeng.

01.06.12 19:21

På den omfattende all share-indeksen hadde bare 25 selskaper oppgang, mens 107 gikk ned og 41 av de minst omsatte aksjene forble uendret. Omsetningen lå opp mot 4,5 milliarder kroner, positivt påvirket av investorer som vil ut av markedet.

I Oslo var det kanskje like mye et massivt fall i oljeprisen som sendte de toneangivende selskapene innenfor bransjen ut i ny nedgang. Billigere olje stimulerer normalt børsene i ikke-oljeproduserende land, men frykten for nedgang er økende og preges både av synkende etterspørsel fra Kina og lave veksttall fra USA.

Hovedindeksen er nå nede på samme nivå som i fjor høst. Da kom optimismen langsomt tilbake etter at man tilsynelatende hadde funnet en løsning på det greske problemet. I mars ble det klart at situasjonen var noe annerledes enn man trodde. Dermed startet et sammenhengende fall, også i Oslo. Det skjedde til tross for økt oljepris. Nå synker også oljeprisen, og dermed skal man lete grundig for å finne positive stimulanser for Oslo Børs.

Etter tre timers handel på de amerikanske markedene hadde Nasdaq sunket med 1,92 prosent, Dow Jones med 1,63 prosent og Standard & Poor's med 1,81 prosent. Alt tydet på en solid nedgang også i USA. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.