RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter å bli tvangsgiftet

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Røde Kors ringes ned av barn med minoritetsbakgrunn.

Barna frykter at foreldrene i sommer vil sende dem til hjemlandet for å la dem bli tvangsgiftet. Hittil i år har andelen barn under 18 år som har kontaktet Røde Kors om tvangsekteskap, økt med 18 prosent. Sommerferien er høysesong for tvangsekteskap, skriver Vårt Land.

- Skremmende
Monica Berge i Norges Røde Kors synes tallet er skremmende. Hun er leder for Røde Kors-telefonen mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse.

- Det viser at vi også framover må konsentrere oss om denne sårbare gruppen slik at vi ikke får mange tomme stoler ved skolestart i år, sier hun.

Selv om regjeringen har kommet med en handlingsplan mot tvangsekteskap og en rekke organisasjoner har kommet med nye tiltak, øker antall henvendelser til Røde Kors.

- Så langt i år har vi hjulpet seks-sju personer med å flytte til hemmelig adresse, forteller Berge.

Rekordår i fjor
Totalt har telefonen fått 294 henvendelser om tvangsekteskap fra januar til juni i år. Det er like mange henvendelser som rekordåret i fjor.

Fra 1. september innfører regjeringen en ny intervjuordning for å forhindre tvangsekteskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere