Gå til sidens hovedinnhold

Frykter at alle 800 beboerne og ansatte på dette sykehjemmet er smittet av koronaviruset

Det er slått full korona-alarm på dette sykehjemmet i Pennsylvania.

NEW YORK (Nettavisen): Helsemyndighetene jobber nå ut fra at samtlige ansatte og pasienter ved sykehjemmet Brighton Rehabilitation and Wellness Center i Beaver, er smittet av koronaviruset. Totalt er det 450 pasienter og rundt 350 ansatte på senteret.

Alltid oppdatert: Her er siste nytt om korona-krisen

Fredag forrige uke var 42 av pasientene smittet av viruset, mens tre var døde. Men ifølge en pressemelding fra Brighton Rehabilitation & Wellness Center, jobber man nå ut fra at samtlige pasienter og ansatte er smittet av viruset, melder CBS Pittsburg.

Immunolog advarer: - Jeg vet nok til å sei til dette viruset

En representant for fagforeningen ved senteret opplyser at minst ti av de over 300 ansatte er bekreftet smittet.

Les også

Koronaviruset: Her går de for en «eliminering»

Datter: - Dette er hjerteskjærende

Sykehjemmet har vært i kontakt med helsedepartementet i Pennsylvania og de har bestemt seg for å isolere pasientene på stedet og behandle alle som har symptomer.

Les: Trump truer med å holde tilbake penger til WHO

Judith Marie er en av dem som har sin mor innlagt på hjemme, 78 år gamle Dorothy Umstead.

- Dette er hjerteskjærende. Fullstendig hjerteskjærende. Mange av disse menneskene har barn hjemme. Folkene som jobber der. Tester de dem virkelig? Tester de dem etter at de har vært syke? Jeg vet ikke, sier hun til CBS Pittsburg.

Judith Marie forteller at hun ikke vet om moren er blitt smittet eller om hun har blitt testet. Hvis moren skulle vise tegn til symptomer på smitte, så vil hun bli oppringt. Men så langt har ikke dette skjedd.

Les: Joe Biden kritiserer Trumps koronahåndtering

- Hvis de har milde symptomer så er det ikke nødvendig å teste dem, sier legen Rachel Levine ved helsedepartementet i Pennsylvania.

- Om de har betydelige symptomer som trenger medisinsk assistanse, så vil de bli sendt til et sykehus og bli utredet og så vil sykehuset avgjøre om de skal testes, sier Rachel Levine til CBSN Pittsburg.

Et av de hardest rammede sykehjemmene i USA, er Life Care Center i Kirkland, en forstad til Seattle i det nordvestlige USA. Her er minst 37 personer døde etter å ha blitt smittet av viruset, ifølge Q13 Fox. I forrige uke ble senteret ilagt en bot på over seks millioner norske kroner, på grunn av manglende respons i forbindelse med virusutbruddet.

Les også

Koronaviruset: Dette eldrehjemmet har blitt et mareritt

Nesten 2000 døde i USA på ett døgn

Nesten 2000 amerikanere døde av koronaviruset det siste døgnet. Det eksakte tallet er 1,997 melder New York Times. Totalt er rundt 13.000 personer nå døde av viruset i USA, mens 397.754 er smittet.

I staten New York ble det på tirsdag meldt om 805 døde.

Les: Koronaviruset: Her går de for en «eliminering»

Kommentarer til denne saken