En mistenkt Al-Qaida-sjef har blitt bannlyst fra å fly til Storbritannia som følge av terrorfrykt i forkant av OL i London.

Sami Mohamed Ali al-Fadli (20) mistenkes for å planlegge et angrep i London eller om bord på et fly, skriver den britiske avisen The Sun.

Den britiske innenriksministeren, Theresa May, beordret at den terrormistenkte 20-åringen blir bannlyst fra alle flyginger til London.

150 flyselskaper
Det skjedde etter at britiske etterretningssjefer gikk ut og advarte om at Fadli kan utgjøre en fare for De olympiske leker, som arrangeres i den britiske hovedstaden til sommeren.

Minst 150 flyselskaper er direkte rammet av bannlysingen, og må forholde seg til ordren fra den britiske innenriksministeren, skriver avisen.

Det er også frykt for at Fadli skal forsøke å sprenge et fly i luften.

- Denne mannen anses for å være en svært reell fare. Informasjonen om ham antyder at han er i en posisjon hvor han kan påvirke og lede andre, sier en anonym etterretningskilde til The Sun.

Fadli befinner seg etter all sannsynlighet et sted i Jemen.

Tar ingen sjanser
Britiske myndigheter tar ingen sjanser med sikkerheten under OL. Tidligere denne uken ble det kjent at myndighetene lagrer vaksiner for å kunne håndtere et eventuelt terrorangrep hvor det blir brukt miltbrannsporer.

I tillegg har helsearbeidere blitt vaksinert mot kopper.