RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter at krigen i Syria skal spre seg til Irak

Bagdad (NTB): Samtidig som borgerkrigen i Syria trappes opp, rammes Irak av de verste angrepene på to år. Flyktninghjelpen frykter uroen i Syria kan føre til en ny borgerkrig i Irak.

- Vi som humanitær organisasjon bør forberede oss på at det verst tenkelige kan skje, også at det igjen kan bryte ut borgerkrig i Irak, sier Flyktninghjelpens landdirektør i Irak, Robert Mosrie, på telefon fra Bagdad.

Mosrie beskriver mandag som en «forferdelig» dag. Minst 107 mennesker er drept, og over dobbelt så mange såret, i det som blir beskrevet som de verste angrepene i Irak på to år.

- Vi er sterkt bekymret for at konflikten i Syria er i ferd med å spre seg til Irak, og til andre naboland i regionen, sier han til NTB.

I alt skal 14 irakiske byer ha blitt rammet av 22 forskjellige angrep.

- For to uker siden fikk vi høre at risikoen for angrep og vold i Irak var mindre enn på lenge, fordi opprørsgrupper fokuserte innsatsen sin på Syria. Dagens angrep kan vitne om at opprørsgruppene i regionen er styrket, sier Mosrie.

Irakiske myndigheter har truet med å stenge grensen mot Syria for å hindre at opprørere krysser grensen. Flyktninghjelpen mener dette er svært bekymringsfullt.

- Det er familier, kvinner og barn som forsøker å komme seg i sikkerhet. Det er helt uakseptabelt å stenge grensene, sier Mosrie. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere