RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter at Nordlys blir rasert

Sist oppdatert:
De ansatte i Nordlys nekter å samarbeide om nedbemanningsplanene. Hvert fjerde årsverk skal bort.

De tillitsvalgte nekter å gå inn i en diskusjon om nedbemanningstiltakene før eierne og ledelsen forklarer hva slags avis Nordlys skal være i framtiden. De frykter at Nordlys skal bli en ren byavis.

- Som ansatte har vi rett til å vite og uttale oss om hvem som må gå og hva slags avis vi skal være, sier leder av redaksjonsklubben, Merethe Ekanger, til Journalisten.

Trass i at Nordlys ligger an til overskudd i 2003, mener ledelsen at det er nødvendig å kutte i kostnadene. Forrige uke ble de ansatte presentert for et forslag om å nedbemanne med 26 årsverk over to år. Det tilsvarer hvert fjerde årsverk. Etter planen skal 12,5 årsverk avvikles allerede før jul. Ledelsen vil også sløyfe ut velferdsordninger som gratis kaffe og betalte avisabonnement.

Avisens langsiktige mål er en driftsmargin på 10 prosent.

- Vi vil ikke komme i nærheten av 10-prosentkravet, selv med de tiltakene som nå planlegges. Næringslivet i utkantene annonserer mindre per leser enn i Tromsø. Derfor ser vi at det kan friste å gjøre Nordlys om til en ren byavis. Det neste vi frykter er en reprise av utviklingen i Bodø, med andre ord sammenslåing med konkurrenten Tromsø, sier Ekanger.

De ansatte ble informert om at Nordlys må spare inn 10 millioner kroner for å oppnå et overskudd på drøyt sju millioner i 2004, i begynnelsen av måneden. Årsakene er økte kostnader knyttet til høyere avisporto, økt arbeidsgiveravgift og den nye trykkeriavtalen med A-pressen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere