Gå til sidens hovedinnhold

Frykter at veien skal rase ut i Mjøsa

- Sprekken blir større og større.

Fylkesveg 33 ved Skreifjella i Østre Toten er fortsatt stengt forbi anleggsområdet der man nå bygger tunnel. Årsaken er at det i går ble oppdaget store sprekker i vegen, skriver oa.no.

Les også:Frykter vegen ved Skreifjella kan rase ut

- Vi regner med å måtte holde stengt litt lenger, sier prosjektleder Anne Britt Moen i Statens Vegvesen til oa.no ved 07-tida i morges.

Venter på Geolog
I morgentimene ventet man på at en geolog og en teknisk rådgiver skulle komme til stedet for å vurdere situasjonen. Før deres konklusjon foreligger, vil ingen trafikk kunne passere, i frykt for at vegen kan rase rett ut i Mjøsa.

- Men dette behøver ikke være så alvorlig som vi frykter, sier Moen.

Verst tenkelige tilfelle er at det dreier seg om hva Moen kaller et "grunnbrudd", altså en utglidning av massene under vegen.

- Sprekkene blir større
Nettbuss frakter passasjerer forbi sperringen så lenge de får lov. Men planlegger Arne Leikvoll i Nettbuss, som foreløpig får sende passasjerer til fots forbi stedet, tror ikke det vil vare lenge.

- Sprekkene blir større og større, sier han. Han var selv på stedet ved sjutida i morges, og sier han kunne se at det hadde vært bevegelse siden vegen ble stengt i går.

- Situasjonen blir verre og verre. Jeg har ingen ekspertise på dette, og vet at Vegvesenet ikke tar noen sjanser. Jeg føler ikke at det er utrygt å sende passasjerer forbi til fots, sier Leikvoll.

Jobbet i hele natt
Leikvoll har jobbet med å løse logistikkproblemene stengingen skaper i hele natt.

Enn så lenge får Timeekspressen frakte passasjerene fram til der fylkesveg 33 er sperret, før passasjerene må gå til fots 200 meter forbi stedet der man frykter en utglidning. Fra vegens skulder går vegen rakt ned i Mjøsa.

Så langt i dag har Nettbuss sendt passasjerene med de tre sørgående avgangene klokka 04.30, 06.30 og 08.30 forbi Skreifjella.

- Vi fortsetter så lenge vi får lov, men jeg vet ikke hvor mye lenger vi får lov til å holde på, sier Leikvoll.

Over Hadeland
Dersom strekningen stenges også for passasjerer til fots, må Timeekspressen finne en annen rute.

- Jeg regner med at det blir over Hadeland, men det betyr drastisk færre stopp. Det blir på Gjøvik og i rundkjøringa på Reinsvoll, og så ikke flere sier Leikvoll.

Les flere saker i Oppland Arbeiderblad.

Mer fra Nettavisen:

Kommentarer til denne saken