RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter boligboble

Sist oppdatert:
Økonomer frykter at Norges Bank med drastiske rentekutt skaper en boble i boligmarkedet. Det vises til Storbritannia, hvor rentekutt har sendt boligprisene i taket tross lavkonjunktur
Det siste året har boligprisene falt noe tilbake, men nå frykter makroøkonomer at de drastiske rentekuttene til Norges Bank kan overopphete boligmarkedet.

- Norges Bank spiller et farlig spill, sier seniorøkonom Herbert Kristoffersen i Gjensidige NOR til Finansavisen.

Flere økonomer sammenligner situasjonen med Storbritannia, og spør hva som skjer hvis boligmarkedet tar av, mens resten av økonomien ikke gjør det, til tross for rentekutt.

- Hvem hadde trodd at boligprisene skulle stige 35 prosent i Storbritannia siden høsten 2001. Prisoppgangen har skjedd i et klima der vi nettopp hadde vært gjennom "11. september", lavkonjunkturen regjerte, og det var elendig børsklima, sier Kristoffersen.

Sjeføkonom Thomas Ekeli i Pareto peker på det samme. - Det er mye som minner om Norge. Bank of England fikk uavhengighet, og pundet steg kraftig. Så ble renten kuttet drastisk og sentralbanken ble "snill", sier Ekeli til Finansavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere