RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PST har arrestert en som spionerte til fordel for myndighetene i Sudan.
PST har arrestert en som spionerte til fordel for myndighetene i Sudan. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Frykter bombe mot PST

Sist oppdatert:
PST-ansatte rystet over ledelsen.

De ansatte i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er bekymret for at det fortsatt er mulig å kjøre helt inntil hovedkontoret deres i Oslo. Det skriver VG mandag ifølge NTB.

VG har snakket med flere medarbeidere i PST som sier de er rystet over hvor lite som har sunket inn om trusselsituasjonen etter 22. juli. De mener det er illustrerende at ikke engang landets sikkerhetstjeneste har fysiske stengsler rundt bygningen sin.

Lokaltillitsvalgt Lasse Roen bekrefter bekymringsmeldingene, og sier de har hatt flere saker i sikkerhetsutvalget blant annet om ønsket om gjerde rundt bygget i Nydalen i Oslo. Han forteller at PST har hatt flere runder med kommunen for å få tillatelse, men at det er både økonomiske og praktiske problemstillinger som må avklares.

– Vi venter på lista fra Justisdepartementet over skjermingsverdige objekter. Det vil utløse økonomisk støtte til sikringstiltak. Samtidig venter vi på svar på søknaden fra kommunen, sier han til avisa.

Også flere andre symbolbygg og annen infrastruktur venter på avklaring om sikringstiltak. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere