RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter borgerkrig i Jemen

Foto: Khaled Abdullah (Reuters)
Sist oppdatert:
Uroen øker i Jemen der president Ali Abdullah Saleh nekter å gå av.

Minst 41 personer er drept i bombardement og gatekamper mellom regjeringsstyrker og opposisjonelle i Jemens hovedstad Sanaa, melder Associated Press ifølge Guardian.co.uk.

Flere medier, blant dem The Washington Post, skriver at uroen i Jemen kan ende i ren borgerkrig.

Kampene pågikk fram til klokka 05 onsdag, og vitner forteller at soldater fra presidentgarden bombet hovedkvarteret til en militær brigade med ansvar for å beskytte viktige regjeringsinstitusjoner. Offiserer som har meldt overgang til opposisjonen sier regjeringen mistenkte at brigaden, under ledelse av general Mohammed Khalil, var i ferd med å slutte seg til styrkene som kjemper for å avsette president Ali Abdullah Saleh, melder AP.

Kampene omfattet et område der den mektige stammelederen og opposisjonelle sjeik Sadeq al-Ahmar og hans familie bor, Hassaba, og områder der presidentgarden beskytter Salehs tidligere residens.

Tirsdag straffet presidenten det opprørske nabolaget ved å stenge vanntilførselen og strømforsyningen. En innbygger sier han kunne se flammer og røyk fra brigadens hovedkvarter og høre eksplosjoner.

Ambulanser kjørte i skytteltrafikk til sykehuset med skadde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere