*Nettavisen* Nyheter.

Frykter borgerkrig på kriserammet Sicilia

Wien (NTB-AFP): Finanskrisen i Italia kan utløse borgerkrigslignende tilstander på Sicilia, mener ordføreren i øyas hovedstad Palermo. Han frykter en dødelig miks av sosial uro og organisert kriminalitet på mafiaøya.

Regionen Sicilia har en gjeld på 5 milliarder euro (37 milliarder kroner) og Palermo by skylder sine kreditorer 500 millioner euro (3,7 milliarder kroner). Mange foretak er nedlagt, og familier med lave inntekter kan ikke lenger betale strømregningen, sa Leoluca Orlando fredag.

Orlando sa til den østerrikske finansavisen Wirtschaftsblatt at Sicilia de siste årene har drevet et «samvittighetsløst» sløseri med offentlige midler.

- Sicilia er Italias utgave av Hellas, framholdt han med henvisning til krisen som har drevet grekerne til randen av statlig konkurs.

- Mange familier er desperate, og den organiserte kriminaliteten har et kvelertak på Sicilia. Det er til og med fare for åpen borgerkrig, sa Orlando som er kjent som mafiamotstander og aktivist i kampen mot økonomiske forbrytelser.

Mandag denne uken nedgraderte ratingbyrået Moody's staten Italias og 23 italienske regioners kredittverdighet. Sicilia, som har vel fem millioner innbyggere og er en stor produsent av korn, oliven og vin, var en av disse regionene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.