RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter datteren er drept

Foto: Andersen, Kristoffer Øverli (Scanpix)
Sist oppdatert:
På Sundvollen sitter en familie og venter på å høre om den 17 år gamle datteren deres er blant de drepte etter massakren på Utøya.

Ivar og Sissel sitter på Sundvollen og regner med at eldstedatteren (17) er blant de omkomne etter tragedien på Utøya fredag kveld.

I tillegg til de 85 drepte er fortsatt fire eller fem personer savnet etter massakren på Utøya.

- Vi vet ingenting. Vi sitter her og venter. Her sitter det mange familier rundt oss og bare gråter. Vi regner med at vår datter er blant de 84 som er drept, sier pappa Ivar på telefon fra Sundvollen til Glomdalen.no

Familien bor på Årnes, mens jentas mamma, Sissel vokste opp på Nøkleberget i Grue.

Ivar forteller at datteren gledet seg stort til Arbeiderpartiets ungdomsleir på Utøya, og at hun nettopp hadde blitt med i ungdomsorganisasjonen.

Medlemsskapet ble nylig betalt.

- Vi fikk to meldinger fra henne, deretter var det slutt. Første sendte hun klokken 17.48, og der skrev hun at noen drev og skjøt ute på øya. Klokka 18.07 fikk vi ei ny melding om at vi ikke måtte ringe henne, for hun drev og gjemte seg.

- Siden har vi ikke hørt fra henne. Hun var nok en enkel blink for ham. Hun har langt, lyst hår, og antageligvis hadde hun på seg ei rød skjorte, forteller Ivar, som hele tiden har god kontakt med familie og venner.

Sissels foreldre og bror er på Årnes sammen med de to yngste barna på 15 og 13 år.

- Det går ikke så lang tid før vi kommer til å reise hjem heller for å være sammen med ungene. Men vi er blitt tatt veldig godt hånd om her på Sundvollen, og det har vært godt å være her, sa Ivar til Glåmdalen Nett lørdag ettermiddag.

Han forteller at han skjønner hva som har skjedd, men at familien nå ikke får gjort noe annet enn å vente.

Les flere saker i glomdalen.no

- Fire finnmarkinger er fortsatt savnet
Etter det Finnmark Dagblad erfarer er minst 23 av de 27 ungdommene fra Finnmark i god behold.

En gutt fra Lakselv, en gutt fra Alta og to jenter fra Vadsø er ennå ikke gjort rede for.

Finnmark Dagblad og Finnmarken har vært i kontakt med Arbeiderparti-topper fra alle kommunene i Finnmark. Bortsett fra i Alta, Porsanger og Vadsø kan alle med stor sikkerhet melde at de ikke savner ungdommer etter tragedien på Utøya.

I Porsanger er ordfører Mona Skange fremdeles håpefull.

- Det første jeg gjorde da jeg fikk meldinger om Utøya var å sende en melding: Er du ok. Jeg har ikke fått svar. Vi vet ikke ennå hvordan det går med vår ungdomspolitiker, men vi håper på det beste. Da meldingen om over 80 drepte på Utøya kom inn fikk jeg en stor nedtur og mistet mye håp, men mange av de skadde er ennå ikke identifisert, sier Mona Skanke.

Leder Steinar Karlstrøm i Alta Arbeiderparti bekrefter at en gutt fra Alta har status som savnet etter masakeren på Utøya fredag. De fire andre utsendte ungdomspolitikerne fra Alta skal være i god behold. Klokka 15.00 åpnet Alta kirke sine dører for de som trenger et samlingssted i sorgen.

– Dette er ikke bare et tilbud til familie, venner, partifeller, bekjente og pårørende. Det er et tilbud til alle, sier Steinar Karlstrøm.

I østfylket er det kun Vadsø som samler ungdomspolitikere. Der er lokallagsleder Hermann Westlie i gang med å planlegge en samling for sine medlemmer.

- Vi vet at det var fire, muligens fem, personer fra Vadsø på Utøya. Vi har noe informasjon om disse, men det er opp til politiet å bekrefte antall skadede og savnede, sier Westlie til Finnmarken.

Lørdag ettermiddag møtte Westlie kommunens kriseteam. Etter planen skal Vadsø Aps medlemmer samles på rådhuset lørdag kveld for å snakke om fredagens hendelse. Vadsø kirke er åpen for alle som vil komme dit for en stille stund eller tenne et lys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere