Frykter e-post fra sjefen

Ansatte som får surmulende mail fra sine overordnede, kan bli syke av det. Mange holder pusten hver gang de mottar en mail fra oven. Hva mener du?

11.01.04 12:16

Det er en fersk undersøkelse fra det engelske Buckinghamshire Chilterns University College, som den danske avisen BT har gravd fram, som viser at sinte e-brev kan gjøre de ansatte syke.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Er du redd for e-post fra sjefen?
Ja
Nei
Bruker ikke mail

Se resultat

I undersøkelsen fikk 48 ansatte målt blodtrykket flere ganger i løpet av arbeidsdagen. Det viste seg hurtig at blodtrykket steg hver gang det dumpet en mail fra sjefen ned i innboksen. Dersom budskapet i mailen var negativt, steg blodtrykket ytterligere.

Mange mail viste seg dermed å virke stikk motsatt av det som var hensikten. Irettesettelser og beskjeder som skulle få de ansatte til å utføre jobben sin på en bedre måte, førte i stedet til noe tilnærmet handlingslammelse for en periode.

Gary Cooper, professoren som står bak undersøkelsen, forteller at en av dem som deltok, var redd for å sjekke mailen sin etter to ukers ferie, i frykt for at innboksen inneholder mange kjipe meldinger fra sjefen.

Han synes derfor at alle sjefer bør vurdere å komme med dårlige nyheter eller negative meldinger ansikt til ansikt.

Si din kommentar i feltet under!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.