Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter EU-angrep fra rømt terrorist

Foto: Aris Messinis (AP)
Sist oppdatert:
Hellas har utlovet åtte millioner kroner i dusør hvis han fanges, og skjerper sikkerheten under et EU-møte i Aten.

Aten (NTB-DPA-Reuters): Etter trusler fra den dømte terroristen Christodoulos Xiros (56) frykter Hellas angrep under et uformelt EU-møte i Aten og har skjerpet beredskapen betraktelig samtidig som en venstreradikal terrorist er på rømmen.

Bombeeksperter var torsdag på plass utenfor konferansesenteret Zappeion i sentrum av Aten i forbindelse med et uformelt møte mellom EUs justis- og innenrikspolitikere, melder avisen Kathimerini.

Dusør
Onsdag lovet greske myndigheter en dusør på 1 million euro, tilsvarende 8 millioner kroner, for tips som kan bidra til at Christodoulos Xiros (56) blir tatt.

Xiros ble i begynnelsen av januar innvilget én ukes permisjon fra fengselet der han sonet seks livstidsdommer for sin rolle i geriljagruppa 17. november – en gruppe som i en årrekke likviderte næringslivstopper og vestlige diplomater. Han kom ikke tilbake.

Trusler
Mandag denne uken dukket Xiros opp i et videoopptak der han truet med å hevne kuttpolitikken som den greske regjeringen har gjennomført i samarbeid med EU.

- Jeg har bestemt meg for å avfyre geriljaens gevær mot dem som stjal våre liv og solgte våre drømmer for å tjene penger, sier Xiros på videoen.

USA bistår Hellas i jakten på 56-åringen og har uttrykt bekymring for at han er på frifot.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!