RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter for Røkke-krav

Sist oppdatert:
Folketrygdfondet og andre tidligere minoritetsaksjonærer i Aker RGI er bekymret for kravene sine mot Kjell Inge Røkke. Samtidig har Orkla startet jakt på Røkkes verdier. Bankene er også bekymret
Advokatene til Folketrygdfondet og andre tidligere minoritetsaksjonærer i Aker RGI vurderer nå å kreve bedre sikkerhet for rundt 400 millioner kroner, som de mener å ha krav på av Kjell Inge Røkke. Dette skriver Aftenposten.

Bakgrunnen for dette er at de er bekymret for en kollaps av systemet rundt Kjell Inge Røkke.

Samtidig skriver Aftenposten at investeringsdirektør Anders Berggren i Orkla jobber på spreng med å skaffe en oversikt over hvilke verdier i Røkke-systemet bankene ikke har pant i. Orkla er usikre på om Røkkeselskapet Norway Seafood kan innfri et lån på 600 millioner kroner i løpet av 5 dager.

Det er ikke bare Orkla som er bekymret for situasjonen i Røkkesystemet. Selv om DnB velger å ikke kommentere situasjonen, skriver Finansavisen at deres samlede Røkke-eksponering er på mellom 3,5 til 5 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere