Gå til sidens hovedinnhold

Frykter fortsatt togkaos lørdag

- Vi følger med og forbereder oss på det som måtte komme, sier NSB.

I løpet av den siste uken har det vært flere tilfeller av feil på togstrekningen mellom Oslo S og Skøyen. Fredag toppet problemene seg med signalfeil i Oslotunnelen. Dette førte til at togene på strekningen måtte kjøre i ett spor, noe som skapte kaos i rushtiden for de reisende i Oslo.

Les også: Togkaos - igjen

Klokken 21.30 fredag var feilen fortsatt ikke rettet, og nå frykter NSB at problemene skal fortsette å skape kaos for de reisende også lørdag.

Berørt? Send SMS eller MMS til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

- Nå er vi tilbake til samme status som vi hadde tidligere i ettermiddag. Trafikken går gjennom ett spor i tunnelen. Jernbaneverket jobber fortsatt med å rette feilen, men vi har ikke fått noen oppdatering, sier informasjonssjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby, til Nettavisen.

- Det er fortsatt store forsinkelser og innstilte tog mellom Oslo S og Skøyen. Det er tog ute og kjører som er en halvannen time forsinket. Forsinkelsene er alt fra noen minutter til halvannen time, forteller informasjonssjefen om situasjonen fredag kveld.

Sjekk hvordan disse forsinkelsene rammer deg (ekstern lenke)

- Forbereder oss
NSB har så langt ikke fått noen indikasjoner fra Jernbaneverket om når togene på strekningen vil gå som normalt igjen. Derfor forbereder de seg nå på det verste.

- I og med at jeg ikke har fått noen signaler fra Jernbaneverket om når dette løser seg, så kan jeg ikke si noe om når trafikken vil gå normalt igjen. Men vi følger med og forbereder oss på det som måtte komme. Forberedelsene går ut på å ha busser i beredskap og kalle inn kundeveiledere, sier Lundeby.

- Vi har ikke fått noen indikasjoner på om det vil være stengt lørdag, men det er lurt å være forberedt på det som måtte komme, fortsetter informasjonssjefen.

35.000 rammet
NSB har gjort så godt de kan med å tilby de reisende alternative transportmidler på strekningen fredag, men Lundeby innrømmer at dette har vært svært vanskelig å få til.

- Vi har satt opp busser i den grad det lar seg gjøre. En times tid i løpet av dagen var det nesten helt stopp, men det løste seg rundt sekstiden, og etter det har statusen vært ett spor. Jeg har anslått at det er rundt 35.000 mennesker som har merket dette.

Tidligere fredag fortalte pressevakt i Jernbaneverket, Dag Svinsås, at feilen som har oppstått i Oslotunnelen er et problem de ikke hadde mulighet til å forutse

- Dette er sånn som kan skje. Vi vet ikke årsaken til at dette har skjedd enn så lenge.

Nettavisen har ikke kommet i kontakt med Jernbaneverket for ytterligere statusoppdateringer fredag kveld.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken