RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter fugleinfluensa i ny del av Kina

Beijing (NTB-Reuters): Et tilfelle av det dødelige fugleinfluensaviruset H7N9 er oppdaget i den nordøstlige kinesiske provinsen Shandong, melder det offisielle nyhetsbyrået Xinhua.

Samtidig melder byrået at det totale antallet smittede nå er kommet opp i 105. Antall døde blir oppgitt til 20.

H7N9-viruset er nå registrert i millionbyene Beijing og Shanghai, i tillegg til provinsene Shandong, Jiangsu, Zhejiang og Anhui.

Verdens helseorganisasjon sier det er uklart hvordan viruset smitter. Det skal ikke være bevist at viruset smitter fra menneske til menneske, den situasjonen verdens helsemyndigheter frykter mest.

Opplysninger fra kinesiske myndigheter går ut på at cirka 40 prosent av de smittede ikke har hatt kontakt med fjærkre. Det er også konstatert at smitten ofte er spredt i «klynger» av personer, som for eksempel familiemedlemmer.

Det er en 36 år gammel mann fra byen Zaozhuang i Shandong-provinsen som er innlagt på sykehus med viruset. Det er også rapportert to nye tilfeller i Zhejiang-provinsen. Ni personer som har hatt nær kontakt med den 36 år gamle mannen er til observasjon, men har til nå ikke vist tegn på smitte. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere