RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter høye dødstall etter flom i Colorado

Foto: JOHN WARK
Sist oppdatert:

Fire mennesker er bekreftet omkommet og 172 er savnet i flommen som har rammet den amerikanske delstaten Colorado.

To av de omkomne var et par som ble tatt av vannmassene etter at de hadde stoppet bilen de kjørte og gått ut av den i et forsøk på å komme i sikkerhet. En tredje omkommet ble funnet død inne i et hus som hadde rast sammen på grunn av flommen.

Kraftig nedbør i flere dager har ført til store oversvømmelser i mange av Colorados byer, inkludert Boulder, Denver, Colorado Springs og Fort Collins. Bare på torsdag fikk delstaten like mye regn som den normalt får i løpet av et helt år.

Evakuert
Flommen har tvunget tusener av mennesker på flukt fra sine hjem, mens andre er innesperret og må hentes ut av redningsmannskaper.

Fredag kveld var det et lite opphold i regnværet og redningsmannskaper gikk fra dør til dør og fikk hentet ut over 2.000 personer som var strandet på grunn av de store vannmassene.

De evakuerte ble loset inn i militærkjøretøy som fraktet dem til flere evakueringssentre som er midlertidig opprettet over hele delstaten.

– Disse menneskene kom ikke ut alene men hadde med seg kofferter, personlige gjenstander, kjæledyr og alt mulig, sier førsteløytnant Skye Robinson, talsmann for nasjonalgarden i Colorado.

Unntakstilstand
Andre steder i delstaten er hundrevis av mennesker evakuert med helikopter. Mange har blitt heist opp én etter én, siden vannmassene har gjort det umulig for helikoptrene å lande.

President Barack Obama har erklært unntakstilstand i Boulder og de nærliggende områdene. Flomtoppen ventes å bli nådd lørdag eller søndag. (©NTB)

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere