RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter julestengt Gardermoen

Sist oppdatert:
Gardermoen frykter å måtte stenge i perioder midt under julerushet, på grunn av mange sykemeldinger i brann- og redningstjenesten.

Styret i Avinor besluttet i begynnelsen av desember å kutte bemanningen med 25 prosent. Dermed forsvinner 50 årsverk fra Gardermoen.

Flyplassledelsen de siste dagene mottatt mange sykemeldinger fra ansatte i brann- og redningstjenesten på hovedflyplassen. Flere ansatte har også gitt klar beskjeden om at de ikke vil jobbe overtid, melder Avisenes nyhetsbyrå (ANB)

Til skiftet som startet tirsdag ettermiddag møtte seks mann opp, ettersom resten var sykemeldt. Vanligvis er det 14 personer på hvert skift.

- Vi er helt på "scratch" nå. Etter en del omgrupperinger har de klart å få ut ni mann på vakt. Etter det jeg har oppfattet har ledelsen gitt klare signaler om at sykefraværet ikke skal gå utover sikkerheten. Så om de får en brannmelding og må rykke ut til terminalen, er mitt inntrykk at flyplassen blir stengt til den eventuelle situasjonen er avklart, sier hovedtillitsvalgt Geir Larsen på Oslo lufthavn Gardermoen til ANB.

Vaktsjefen for skiftet som var på vakt tirsdag ettermiddag, Ola Framstad, bekrefter overfor ANB at tårnet vil stenge rullebanen dersom det kommer en alarm og bemanningen er så lav.

Informasjonsansvarlig i OSL, Jo Kobro, avviser at noen av rullebanene må stenge på grunn av de mange sykemeldingene til brann- og redningstjenesten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere