*Nettavisen* Nyheter.

Frykter mageflesk før sommeren

Både menn og kvinner gruer seg til å vise magen til sommeren.

23.02.08 14:30

(SIDE2): Hele 64 prosent av Side2-leserne som har besvart vår spørreundersøkelse sier de allerede nå gruer seg veldig eller litt til bikinisesongen.

Når det gjelder hva vi frykter mest, så er det å vise magen. Nærmere 60 prosent av kvinnene svarer at de gruer seg til å vise magen, og 43 prosent av mennene svarer det samme. Det er 470 personer som har deltatt i spørreundersøkelsen.

Side2s treningsekspert Cornelis Elander mener imidlertid at folk ikke trenger å sette i gang med knallhard trening allerede, om målet er flatere mage.

- Når det gjelder flat mage er det en myte at dette alene kommer av nok trening. Riktig kosthold er derimot stikkordet her! Når det gjelder når du bør begynne, så vil jeg si at en slapp mage kan strammes opp på noen få uker, men spiser du som sagt riktig vil du aldri oppleve slapp mage, sier Elander.

Les saken: Trener året rundt for bikinien

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Menn gruer seg lite
Rundt 44 prosent av kvinnene svarer videre at de ikke liker å vise lårene, 33 prosent er ikke glad i å vise rumpa og 12 prosent sier det er puppene som gjør dem utilpass på stranda. Det er kun 11 prosent kvinner som sier at de ikke gruer seg i det hele tatt til bikinisesongen.

Dette sammenlignet med at hele 43 prosent av mennene i undersøkelsen ikke gruer seg til å spankulere på stranda. Foruten magen er det ikke mye med kroppen menn gruer seg til å vise på stranda, men en liten andel svarer at de ikke er helt fornøyd med armene, brystkassa og rumpa.

Resultatet av undersøkelsen viser at vi generelt er svært opptatt av hvordan vi tar oss ut på sommeren. Alle har nemlig svart at de synes selv at det er veldig eller litt viktig å ha en fin kropp.

Noen tips for å få flatere mage?

- Prøv å ikke stresse. Spis ofte og moderate mengder mat. Få i deg nok vann, og tren regelmessig, men ikke bare mage! Det er ikke mageøvelser som gir deg flat mage, men nok fettforbrennende trening i kombinasjon med riktig kosthold, sier Elander.

Her er et knippe treningssaker som kan gi tips og motivasjon:
Bli sprek på en måned

Vi testet nettreningen

Stram opp til bikinisesongen

20 morsomme treningsformer

10 minutter til sprettrumpe

Følg med på våre helsesider her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.