Gå til sidens hovedinnhold

Frykter Maryam (4) ble kidnappet

Politiet i Sverige leter etter jenta som forsvant på nyttårsaften.

Svensk politi går nå ut med navnet på den savnede jenta i Malmö. Jenta er fire år gammel og heter Maryam Ali Abdulhadi.

- Det er fortsatt en gåte hvor hun har tatt veien, sier Charley Nilsson ved Malmö-politiet til Kvällsposten fredag ettermiddag. Da jaktet omkring 40 politifolk, med både hester og hundepatruljer, etter jenta.

Tidligere på dagen hadde han opplyst at politiet sitter på opplysninger som gjør at de mistenker lovbrudd.

- Hva det er, vil jeg ikke gå inn på, sier Nilsson til Aftonbladet.

Søkte på isen
Fireåringen var sammen med slektninger på Gustav Adolfs torg i Malmö sentrum for å se på fyrverkeri, da hun forsvant rundt midnatt. Familien lette etter henne i en halvtime før de kontaktet politiet.

Brannmannskaper bidrar i letingen etter jenta, som var kledt i rosa fra topp til tå. Det er søkt i portrom, toaletter og bakgårder i området ved torget. De har også søkt på isen på kanalene i nærheten.

- Vi kan ikke se tegn til hull, så det er ikke trolig at jenta har gått gjennom isen, forteller Torbjørn Krokström ved redningstjenesten.

Politiet sier de ikke har noen mistenkte til det som kan være et lovbrudd. De kjenner heller ikke til at det eksisterte noen trusler mot jenta.

- Vi legger ned store ressurser og søker for fullt rundt bostedet og på stedet der hun forsvant. Vi har også snakket med foreldrene og andre slektninger, sier han.

Redd for nedkjøling
Det finnes flere overvåkingskameraer i området rundt torget der jenta forsvant, og politiet kan ty til bildene herfra i jakten på jenta.

- Hun har vært borte så lenge. En liten rosakledt jente burde ha kommet til rette nå, sier Cindy Schönström-Larsson.

Dersom hun fortsatt befinner seg utendørs er det fare for at hun kan bli nedkjølt, påpekte hun tidligere på dagen overfor Dagens Nyheter.

Fredag ettermiddag var det ikke tatt noen beslutning om når leteaksjonen eventuelt skulle trappes ned, men ettersom mørket faller på blir letearbeidet vanskeligere, medgir Nilsson i Malmö-politiet. (©NTB)

Kommentarer til denne saken