RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter mobil- og trafikkaos i Oslo sentrum

VENTER STORE FOLKEMENGDER: Tilreisende og Oslo-borgere oppfordres til å bruke kollektivtrafikken ved 22. juli markeringen.
VENTER STORE FOLKEMENGDER: Tilreisende og Oslo-borgere oppfordres til å bruke kollektivtrafikken ved 22. juli markeringen. Foto: Vegard Grøtt/NTB scanpix
Sist oppdatert:
Statens vegvesen oppfordrer folk til å la bilen stå mens Telenor frykter for mobildekningen.

Det er ventet så mange som 100.000 besøkende til minnemarkeringen i Oslo.

Regjeringens 22. juli-program

Trykket blir spesielt stort ved Rådhusplassen. Statens vegvesen advarer mot å kjøre inn mot Oslo sentrum.

- Bilister må regne med at det kommer svært mange mennesker og det kommer til å påvirke trafikken. Alle hovedveier mot Oslo ender jo i sentrum, sier trafikkoperatør Jeanette Andresen i Statens vegvesen region øst.

- Hold bilene unna sentrum
Vegvesenet kommer til å overvåke trafikken sammen med Oslo politi, og de kan komme til å stenge av veier i Oslo hvis nødvendig, noe som kan skje etter behov.

- Derfor anbefaler vi bilistene å holde seg unna sentrum, sier Andresen

Vegvesenet har sørget for å ikke drive med veiarbeid på viktige fartsårer i og rundt Oslo.

Men det blir redusert framkommelighet på E6 mellom Karihaugen øst for Oslo og byen, hvor det er toveis trafikk i ett løp på grunn av veiarbeid.

Men Oslo kommune driver veiarbeid flere steder og advarer også mot begrenset antall parkeringsplasser.

Derfor anbefaler både Vegvesenet og Ruter å reise kollektivt. Men selv de varsler stor pågang og ventetid i kollektivtrafikken, spesielt like etter at minnekonserten på Rådhusplassen er ferdig ca. kl. 21:30.

Mobilnettet kan falle ut
Det kan også oppstå problemer med mobilnettet i Oslo sentrum, spesielt ved Rådhusplassen og Aker Brygge, advarer Telenor.

- I utgangspunktet er vi godt rustet med hele 48 3G-stasjoner som er plassert på 16 ulike steder, samt 16 GSM-baser på 8 steder, sier dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen.

GSM-stasjonene tar seg av samtaletrafikk mens 3G-stasjonene behandler både samtaler og dataoverføring.

- Det er det som er utfordringen, dersom titusenvis av mennesker skal oppdatere Facebook, laste opp bilder og laste opp video på YouTube, det er nesten umulig å ruste opp til, sier han.

Ny basestasjon ved Utøya
Han ber publikum bli forberedt på at forbindelsen kan falle ut i området ved kaia rundt Aker Brygge og Rådhuhset. Men dette skal ikke påvirke resten av Oslo.

22. juli i fjor opplevde mange kapasitetsproblemene rundt Utøya. Dette skal nå være rettet på.

- Som en direkte konsekvens av dette har vi satt opp en ny basestasjon ved Utvika som har mangedoblet kapasiteten, sier Amundsen.

Anbefaler kollektivt, men kan stenge
Oslo kommune varsler at Nationaltheatret T-banestasjon blir stengt under stor pågang. Jernbanetorget og Stortinget stasjon vil være et alternativ.

Ruter setter inn ekstra kapasitet, men varsler at Trikk 12, og Buss 70 får endrede traseer. Mer om dette kan du lese her .

Deler av Oslo S er stengt for togtrafikk i perioden 24. juni til 6. august. NSB har bestilt ekstra busser, men varsler likevel om køer.

Det kjøres også ekstratog fra Lysaker til Skien kl. 22:55, som er i skien 01:23

NSB oppretter en egen bussrute for reisende i retning Asker, Drammen og Skien etter minnekonserten på Rådhusplassen. Mer om dette her .

Tordenskioldsgate, Rosenkrantzgate, Universitetsgata og Fridtjof Nansens Plass vil være stengt mellom Stortingsgaten og Rådhusplassen. Dette gjelder også for gående. Det gjøres unntak for beboere.

Utøya delvis avsperret
Lokalt ved Utøya kommer trafikken også til å bli påvirket. Traseene fra Oslo-området og Drammen i retning mot Utøya vil bli skiltet langs E16 fram til Rørvik ved Sundvollen og derfra via Fylkesvei 155.

For bilister som skal nordover langs E16 mot Utøya, vil den første avkjøringen mot Fylkesvei 155 ved Sønsterud bli stengt.

Det blir forbudt å parkere på forkjørsveiene. Dette vil bli fulgt opp med en del parkeringsforbud på områder langs Fylkesvei 155 mellom Sønsterudtunnelen og Nes hvor også E16-trafikk går.

Det er svært begrenset med parkeringsplass i området ved Utøya og Utstranda. Publikum bes følge anvisningene fra politi og trafikkvaktene og ta hensyn til andre trafikanter, fotgjengere og syklister.

Vegvesenet advarer også mot svært begrenset med parkeringsmuligheter på Fylkesvei 155 i området ved Utøya.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere