*Nettavisen* Nyheter.

Frykter nettangrep etter PST-tabbe

Oslo (NTB): Norske bedrifter kan bli utsatt for hackere etter Janne Kristiansens uttalelser i Stortinget. Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) frykter at både bedrifter og offentlige etater kan bli angrepet.

20.01.12 09:20

Faren for angrep gjelder ikke bare de som har virksomhet i Pakistan.

- Vi ber norsk næringsliv være klar over økt hackervirksomhet. Det kan være snakk om å endre hjemmesidene eller sørge for at sidene rett og slett ligger nede og er umulige å bruke, sier direktør Erland Løkken i NSR til Vårt Land.

Når hjemmesiden endres, legger angriperen gjerne inn egen informasjon eller et politisk budskap.

For to år siden døde en tyrkisk kvinne på Tøyen i Oslo, og familien mente ambulansen ikke hadde kommet i tide. Saken skapte overskrifter i Tyrkia, og mange norske nettsteder opplevde dataangrep.

- Blant annet la hackere ut et bilde av en gris malt som et norsk flagg på en nettside, påpeker Løkken.

Tore Orderløkken i Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) advarer mot hackerangrep mot norske bedrifter med interesser i Pakistan.

- Vi har tidligere sett at ytringer og hendelser i Norge setter nordmenn i miskreditt i andre land. Dataangrep handler ikke lenger bare om å få tak i informasjon og penger, men også å fremme et politisk budskap, sier NorSIS-sjefen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag