Frykter nye ras på Notodden

Foto: Google Map

Sju personer er evakuert etter raset på Notodden torsdag kveld.

08.10.10 11:00

Tre husstander ble veiløse og sju personer måtte evakueres etter et ras i Badstuguvegen i Heddal i Notodden kommune torsdag kveld. Raset var ti meter bredt, og raskanten er mellom fire og fem meter høy, skriver Telemarksavisa.

Fredag kommer geolog til stedet for å foreta undersøkelser.

Notodden kommune varslet politiet ved 17-tiden. Ved 20-tiden ble det oppdaget nye sprekker på plenen utenfor et av husene, der grunnen hadde sunket 30 centimeter.

- Det er tre hus som ligger i faresonen for ytterligere ras, de som bor i det ene er bortreist. Tilsammen er sju personer er evakuert, opplyste operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt i en pressemelding.

Familiene som ble evakuert etter jordraset på Flå i Hallingdal flyttet tilbake torsdag, melder Hallingdølen. Her ble totalt fem hus og tolv personer evakuert. Jord- og steinraset var utløst av en bekk som hadde tatt et nytt løp på grunn av de store nedbørsmengdene.

Norges vassdrags- og energidirektorat meldte torsdag at vannføringen nå har kulminert i de mindre vassdragene i alle fylker og at den var ventet å kulminere i alle vassdrag i løpet av dagen. Det forventes avtakende vannføring i dagene framover. Faren for jordras er likevel til stede, understreker NVE i sin melding.

Forsikringsselskapene Gjensidige og If meldte torsdag at de har fått inn rundt 100 meldinger om skader etter onsdagens flom, rundt halvparten fra Rogaland, skriver Aftenposten.no. Foreløpige beregninger tyder på at flommen kan koste forsikringsselskapene opp mot 30 millioner kroner i utbetalinger.

HTML EMBED

Vis Badstuguvegen i et større kart

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag