*Nettavisen* Nyheter.

Frykter nye sjokkpriser på strøm

Oslo (NTB): Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) mener nivået i norske vannmagasiner er faretruende lavt. Han håper svenske atomkraftverk snart er i full drift. Hvis ikke, kan det gå mot en kostbar vinter for norske strømkunder.

Statsråden ser ikke lyst på rapportene fra vannmagasiner rundt omkring i landet, skriver Nationen. Riis-Johansen utelukker ikke at norske forbrukere kan gå en ny vinter med rekordhøye strømpriser i møte.

- Det er altfor lav vannstand. Vi har importert masse strøm i sommer for å være forberedt på vinteren, men prognosene når det gjelder magasinfylling er ikke gode, sier Riis-Johansen til avisen.

En av grunnene til Riis-Johansens manglende optimisme er at svenskene sliter med å få sin fulle kraftproduksjon opp i forkant av vinteren. Svenske atomkraftverk er gamle, og i perioder er flere av dem stengt-. Det er en utfordring også for det norske kraftmarkedet-

- Svenskene driver fortsatt og skrur på atomkraftverkene sine, det er også et problem, sier han.

Den sittende borgerlige regjeringen i Sverige ønsker å bygge ti nye atomkraftverk, men det svenske Miljöpartiet er negativ til planene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.