Gå til sidens hovedinnhold

Frykter oppgraving av parsellhagen

Lokalpolitikere og medlemmer i Marienlyst Vel frykter oppgraving av parsellhagen over helgen, som er blitt varslet av Undervisningsbygg.

MARIENLYST: - Marienlyst Vel ble kontaktet av byggherren fredag ettermiddag som fortalte at hagen skulle graves opp rett over 17. mai, forteller Inger Schrøder, leder i Marienlyst Vel.

Hun er sammen med resten av parsellforkjemperne rystet over hvordan Marienlyst-saken har utviklet seg. Også rektor ved Marienlyst skole har fått beskjed om at deler av parsellhagen fra 18. mai vil brukes som oppbevaring av anleggsutstyr i forbindelse med rehabiliteringen.

- Det kom vel ikke som en bombe på noen, sa rektor Ingjerd Eriksen til Lokalavisen.

Lokaldemokrati?

- Å grave opp hagen før saken er politisk behandlet i bydelen vil være en hån mot lokaldemokratiet! sier Inger Schrøder.

- Det er oppsiktsvekkende at Marienlyst Vel har fått beskjed om at parsellhagen nå skal graves opp. Bydelsutvalget som det nærmeste politiske organet, har ikke fått denne beskjeden, sier bydelsutvalgets leder Torunn K. Husvik til Lokalavisen.

Ikke klarsignal

- Utenomhusplanen for Marienlyst har ikke kommet til behandling i bydelen. Vi har ikke gitt tilslutning til at parsellhagen kan graves opp. Jeg forventer at dette stoppes til vi har fått tatt en skikkelig demokratisk runde i bydelen, fortsetter hun.

- Erling Lae, Torger Ødegaard og Merete Agerbak-Jensen har så langt vist at de verken bryr seg om sitt eget Byøkologiske program eller Byantikvarens klare uttalelse om at hagearealet må sikres. Nå viser de at de ikke bryr seg om lokaldemokratiet, sier Siri Haavie.

- Jeg vil minne om at Bu aldri har gitt klarsignal til å bygge ned skole- og parsellhagen, sier K. Husvik, som forventer at bydelsutvaløget blir informert før parsellhagen opphører å eksistere.

- Den siste orienteringen bydelen fikk var at det ikke ville skje noe før eventuelt til høsten og at vi skulle inviteres til møte om noen uker. Jeg synes det er tragisk at det er så mye motstridende informasjon i denne viktige saken, avslutter K. Husvik.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem