RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter opptøyer etter enda et politidrap

Det har vært store protester i USA den siste tiden etter at storjuryer har besluttet at det ikke skal reises tiltale mot to andre politimenn som drepte ubevæpnede svarte.
Det har vært store protester i USA den siste tiden etter at storjuryer har besluttet at det ikke skal reises tiltale mot to andre politimenn som drepte ubevæpnede svarte. Foto: Eric Thayer (Reuters / NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Nok en ubevæpnet svart mann er skutt og drept av politiet i USA, denne gangen i Arizona.

Politiet ble tilkalt av vitner som hevdet at 34 år gamle Rumain Brisbon solgte narkotika fra en bil utenfor en butikk i Phoenix.

Da politimannen som kom til stedet ba ham komme ut av bilen, flyktet han til fots. Politimannen innhentet ham, og i basketaket som fulgte ble Brisbon skutt og drept.

– Politimannen fryktet at han hadde en pistol i lomma og avfyrte to skudd som traff Brisbon i overkroppen, heter det i en kunngjøring fra Phoenix-politiet.

Brisbon ble erklært død på stedet og viste seg å være ubevæpnet. I bilen han flyktet fra ble det derimot funnet et skytevåpen, samt en krukke med marihuana, opplyser politiet.

Det har vært store protester i USA den siste tiden etter at storjuryer har besluttet at det ikke skal reises tiltale mot to andre politimenn som drepte ubevæpnede svarte.

Demonstrerte mot politivold i New York

Drøyt 1.500 mennesker demonstrerte torsdag kveld i New Yorks gater, i protest mot at den hvite politimannen som tok livet av en ubevæpnet svart seksbarnsfar slipper tiltale.

Demonstrantene samlet seg i Foley Square nær New York-politiets hovedkvarter og bar plakater med slagord som «Rasisme dreper» og «Svarte liv teller også».

Flere politihelikoptre fulgte det hele fra lufta, og store politistyrker var oppstilt. Natt til torsdag ble 30 demonstranter pågrepet, men protestene i New York har så langt gått relativt rolig for seg.

Uroen startet da en storjury besluttet at det ikke skulle reises tiltale mot politimannen Daniel Pantaleo, som tok nakkegrep på den 43 år gamle gateselgeren Eric Garner slik at han døde.

Det hele ble filmet av en forbipasserende og opptaket viser hvordan Garner, som hadde astma, stønner at han ikke fikk puste. Kort tid etter mistet han bevisstheten og ble erklært død ved ankomst sykehuset. Obduksjonsrapporten konkluderte med at han ble drept som et resultat av politiets maktbruk.

USAs justisminister Eric Holder har varslet føderal etterforskning, men dette har ikke roet gemyttene.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere