RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter rekordmange flyktninger i 2014

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Antallet mennesker som er drevet på flukt har økt dramatisk i 2013. Flyktninghjelpen frykter tallet vil fortsette å øke i året som kommer.

- Det internasjonale samfunnet må være forberedt på å styrke sin innsats, sier generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen.

2013 har vært et år preget av brutale konflikter. Antallet mennesker på flukt er det høyeste siden tusenårsskiftet. Vi må helt tilbake til 1990-tallet, med krigene på Balkan og folkemordet i Rwanda, for å finne en tilsvarende alvorlig situasjon.

Det globale konfliktbildet tilsier at antallet flyktninger og internt fordrevne vil fortsette å øke i året som kommer. Det kan resultere i flere flyktninger og fordrevne enn i 1994, da rundt 47 millioner mennesker var på flukt, sier Flyktninghjelpen i en pressemelding.

Den verste fluktkrisen er i og rundt Syria, men det blir også flere konflikter i Afrika. Sør-Sudan kan være på vei mot en katastrofal borgerkrig. Konfliktene i Sahel-området fortsetter og Den Sentralafrikanske Republikk forblir verdens mest underrapporterte kriseområde, sammen med DR Kongo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere