Gå til sidens hovedinnhold

Frykter rusproblemer på vestkanten ikke blir oppdaget

Carl-Henrik Bastiansen (H) mener det er lett for ungdom på Frogner å få tak i rusmidler. Nå vil han samle frognerungdom under én politistasjon.

BYDEL FROGNER: Fordi Bydel Frogner er delt mellom to politistasjoner, Majorstuen og Sentrum, så kan det være slik at enkelte ungdommer ikke blir fanget opp i politiets forebyggende arbeid.

Nå ønsker bystyrerepresentant Carl-Henrik Bastiansen (H) at ungdomsarbeidet i bydelen samles under en politistasjon.

– Problemet når to stasjoner har ansvar for unge i samme bydel, er at vi ikke har noen garanti for at ingen faller gjennom, sier Bastiansen.

LES OGSÅ: – Ungdom tror det er tøft å ruse seg

Bastiansen, som også er leder av helse-, unge-, sosial- og kulturkomiteen i Bydel Frogner, er bekymret for barn og unge i bydelen.

– Det virker som om det er lett for frognerungdom å få tak i både alkohol og andre illegale stoffer. Det er viktig at ungdommen får den oppfølgingen de trenger. Jeg ønsker at bydelen skal samles under en politistasjon for å sikre dette.

LES OGSÅ: Bjørnsletta-elevene mener det er blitt vanlig å drikke

Vil ha ansvaret for ungdommen

Grensen mellom de to politistasjonene går i Frognerveien. Enkelte kan bo i den ene politikretsen, men gå på skole i den andre. Dette gjør oppfølgingen av ungdommene vanskelig. Det er stasjonen der barnet bor som har ansvaret for oppfølgingen.

– Vi ønsker at området samles under ett. Jeg har tilbudt meg å ta over det ansvaret, sier leder for forebyggende ved Majorstuen politistasjon, Hanne Persson.

Persson har flere ganger tatt opp problematikken, fordi hun ser at ungdommer kan glippe mellom de to stasjonene.

– Av forebyggende årsaker er det vanskelig dersom barna bor på én adresse tilhørende den ene stasjonen, men går på skole tilhørende den andre stasjonen, sier hun.

Persson sier at mye av papirarbeidet går frem og tilbake mellom stasjonene, og at ungdommer risikerer å havne på feil stasjon. Det gjør det vanskelig å få til tett nok oppfølging.

– I tillegg er ikke Sentrum organisert med et eget forebyggende avsnitt, slik vi er. Å samle ungdomsarbeid under én stasjon vil gjøre oppfølgingsarbeidet bedre, først og fremst. Men hele samarbeidet vil også gå lettere, sier Persson.

LES OGSÅ: Politiet er bekymret over unges narkotikaforbruk

Åpen for endringer

Leder for Sentrum politistasjon, Bjørn Hansen, mener at det ikke er noen stor grunn til bekymring. Likevel mener han at det er en god idé å samle ungdom i Bydel Frogner under én stasjon.

– Alt blir lettere når det ligger under en krets, sier han.

Likevel påpeker Hansen at samarbeidet i dag er godt, og at Sentrum politistasjon har et godt oppfølgingsteam for ungdom.

– Når det er sagt, så er jeg enig i at det kan være lurt å se på om stasjonsgrensene er praktiske. Er det fornuftig å dele opp en bydel?, undrer Hansen.

Han sier at det er viktig å se på de kriminelle områdene. Eksempelvis er han fornøyd med at Sentrum politistasjon tar for seg orden og etterforskning for deler av bydelen.

– Vi har spesialisert oss på uteliv, og jeg tror det er bra at Sentrum har ansvar for både Aker Brygge og Solli. Samtidig kan det være lurt å samle andre ting, i dette tilfellet ungdom, under en stasjon, sier han.

dittOslo har forsøkt å få visepolitimester Roger Andresen til å kommentere saken. Han viser til Bjørn Hansen.

FLERE SAKER OM UNGDOM OG RUS:

Politiet får kritikk

Alvorlig rusproblem på vestkanten